Susisiekite
+370 5 249 82 72
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Jūsų žinutę gavome.
Netrukus su Jumis susisieksime.




„Orion Ventures“ portfelyje nauja investicija į taktinį orlaivį vystantį „Airvolve“ startuolį

Į startuolius investuojantis „Orion“ darbuotojų fondas „Orion Ventures“ investavo į dar vieną startuolį – Lietuvių įkurtą dvigubos paskirties aeronautikos bendrovę „Airvolve“, vystančią naujovišką taktinį orlaivį.

„Airvolve“ kuriamas didelės keliamosios galios orlaivis išsiskiria 10 kartų mažesnėmis nei įprasti sraigtasparniai operacinėmis sąnaudomis, o unikali horizontalios ašies propulsijos technologija didelio tūrio ir svorio krovinius leidžia gabenti atstumais iki 60 km.

„Airvolve“ gegužę užbaigė orlaivio prototipą bei dvejus metus trukusį eksperimentinių tyrimų etapą, į kurio vystymą iki šiandien yra investavusi 2 mln. Eur.

Į bendrovę taip pat investavo „Coinvest Capital“ bei „Baltic Sandbox Ventures“ bei keli akredituoti verslo angelai, o bendra investicijos suma siekė 825 tūkst. Eur.

„Pasirinkome investuoti į „Airvolve“, nes mūsų dėmesį patraukė unikalus „Airvolve“ požiūris į taktinę aviaciją – pažangių technologijų panaudojimas kuriant judrius, efektyvius ir universalius orlaivius. Manome, kad tai yra taktinių ir karinių operacijų ateitis. Reikalingi greitesni, tikslesni ir ekonomiškesni sprendimai, o „Airvolve“ šį poreikį tenkina pasitelkdama išskirtinę kompetenciją. – teigia „Orion Ventures“ vadovas Matas Jakubėlis.

Matas Jakubėlis | „Orion Ventures“ vadovas

„Airvolve“ komandos vizija ir kuriamas sprendimas yra itin ambicingas ir turi potencialo iš esmės transformuoti aviacijos industriją ne tik gynybos, bet ir komercijos srityse. Esamas komandos įdirbis į vystomą technologiją nuteikia optimistiškai ir tikime, kad su šiuo investiciniu raundu projektas galės progresuoti dar labiau,” – komentuoja „Orion Ventures“ investicinio komiteto narys Simonas Žirgulis.

Fondas jau yra investavęs į įmones „Leafood“, „Inbalance Grid“, „Astrolight“, „MoreMins“, „Eyev Technologies“, „Leya“ ir „Vectiopep“.

Susiję straipsniai:

– Nusprendę investuoti į Lietuvos startuolius, „Orion“ sukūrė unikalią motyvacinę sistemą darbuotojams
„Orion Ventures“ prisijungė prie „EstBAN“ verslo angelų tinklo

Norite gauti„Orion Securities“ naujienas apie projektus bei įžvalgas?

Gaukite naujienas į savo pašto dėžutę

Prašome palaukti...

Sveikiname sėkmingai užsiregistravus!

 

Palikdami savo el. paštą Jūs sutinkate gauti „Orion“ marketingines naujienas ir informaciją.

STRAIPSNĮ PARUOŠĖ
Marija Kisieliūtė
Orion Securities | Marketingo ir komunikacijos vadovė

Konsultuojame:

– Įmonių finansai
– Įmonių pardavimai ir pirkimai
– Startuolių finansavimas
– Įmonių vertės nustatymas

Susisiekite:

Matas Jakubėlis | „Orion Ventures“ vadovas
mj@orion.lt